top of page

Transit51

Hoe ziet het dagelijks leven van een in procedure zijnde asielzoekster eruit? Hoe gaat ze om met de stress die dit teweeg brengt? Hoe slaagt ze erin haar ‘mannetje’ te staan in de harde minisamenleving waarin asielzoekers in het Klein Kasteeltje terecht komen? Hoe vindt ze haar weg tussen de 840 andere bewoners binnen een samenleving waar vrouwen en mannen (bijna) op gelijke voet staan?
Of ze nu alleenstaande vrouw zijn, met hun gezin, Afghaanse, Afrikaanse, Ethiopische, dochter of moeder. Al deze vrouwen hebben iets gemeenschappelijks: ze vroegen asiel aan in België en worden opgevangen in het Klein Kasteeltje. Ze wachten op een antwoord, een nieuw leven. Ze zijn in transit.

 

Transit51 was een  nieuwe samenwerking tussen TranZIET en de vrouwen van het Klein Kasteeltje, zij werden vanaf het begin bij het project betrokken. Ze lieten zich fotograferen, werden zelf fotograaf, speechten op de tentoonstellingen, getuigden op lezingen, gaven interviews voor radio, tv en kranten, kookten op de vernissage. Zonder hen was Transit51 er nooit geweest, zij waren onmisbaar.

 

Transit51 is een boek, reizende tentoonstelling en reeks lezingen. Wil je het boek bestellen? Vragen over de tentoonstelling of lezingen, contacteer ons!

 

Transit51 kwam tot stand in samenwerking met Lisa Van Damme, fotografe bij De Standaard.

 

 

 

 

bottom of page